Home

New Electric, high performance EV aandrijflijnen.

New Electric oprichter Anne Kloppenborg is in 2008 begonnen met het ombouwen van plezierboten met een verbrandingsmotor naar elektrische aandrijving. Sinds die eerste boot zijn er nog een tiental gevolgd en dat worden er nog steeds meer.

Ook hebben we elektrische aandrijflijnen geleverd aan partners voor inbouw in boten. Het meest recente project op dit gebied is een sleepboot met certificaat voor 100 ton combinatiegewicht, die gaat werken in de Amsterdamse grachten.

Na de boten volgde al snel de ombouw van auto’s van fossiele voortstuwing naar elektrische aandrijving. Inmiddels zijn er diverse auto’s omgebouwd, van klassieke auto’s tot modern en van kleine auto’s tot vrachtwagens. Voorbeelden zijn een Jaguar XJS, een Volkswagen Kever en een Jeep CJ5, maar ook een sleepwagen en recent een MAN vrachtwagen.

Veel tijd is geïnvesteerd in het ontwikkelen van aandrijflijnen die zijn goedgekeurd door de RDW en andere instanties die zich bezig houden met wegverkeer in combinatie met elektrische aandrijvingen. Op dit moment bouwt New Electric auto’s om op twee locaties in Nederland en werken we met inbouw partners samen die we voorzien van gecertificeerde aandrijflijnen, regelaars, onderdelen en technische ondersteuning.

Via onze dochter NL Electric kunt u nu ook kant en klare kits kopen voor het ombouwen en aandrijven van boten en kleine auto’s.

Neem vooral een kijkje op onze andere pagina’s en neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.