Blog: New Electric Asfalteerset

Ontwikkeld met medewerking van Wirtgen Nederland en geleverd aan de grootste aannemer
van Nederland: BAM Infra Asfalt.

Onze asfalteerset:

NE Paver, gebaseerd op Vögele S1800-31 asfaltspreider
NE Roller, gebaseerd op HAMM DV70-e tandemwals
NE Swappack  en AC-cube

“BAM Infra heeft veel vertrouwen in emissievrije asfaltset “

Bouwmachines.nl – 27 maart 2024

De NE Paver heeft een vaste accu van 220 kWh en een ‘swappable’ pakket van 275 kWh. Samen is dit goed voor 8 zware werkuren en met het extra Swap-pack van 275 kWh kan dit worden verlengd tot ruim 12 uur.

Indien aangesloten op onze ‘NE-AC-Cube’, biedt het 22 kW 3-fase (400V AC) en 3x enkelfasige (230V AC plus neutraal) uitgang die alles op de werkplek van stroom kan voorzien, en bevat ook 2x Type 2-laders uitgerust met automatische loadsharing.

De DV70-e kan meer dan 12 uur autonoom werken op de batterij van 220 kWh, en kan weer volledig opladen vanuit een swappack met ontladingsbox. Zonder transport terug naar een op het elektriciteitsnet aangesloten laadlocatie

Al onze machines zijn voorzien van geïntegreerd AC type 2 en DC CCS2 laadmogelijkheden en zijn uitgerust met 4G module voor monitoring op afstand. Hierdoor kunnen onze partners hun eigen 24/7 eerstelijns ondersteuning effectief uitoefenen.

De set is sinds het eerste kwartaal van 2023 in bedrijf en na een volledig seizoen te hebben gewerkt, bieden we onze machines nu aan bij andere aannemers in NL en via onze internationale partnerschappen. 

In 2024 breiden wij de set uit met een 800Vdc NE Wals versie van de HAMM HX-90AC.