Over New Electric

Ontwikkeling van protoypes tot grote machines

New Electric Engineering begon in 2008 met het ombouwen van een speedboot naar 100% elektrisch, zodat we konden gaan waterskiën. Al 15 jaar bouwen wij alle soorten voertuigen, vaartuigen en zware machines om. Van klassieke auto’s tot tractoren, van jachten tot sleepboten, met een gecombineerd gewicht van 100 ton die emissievrij varen door de Amsterdamse grachten. Naast het ombouwen van de machines leveren wij ook complete aandrijflijnen aan ombouw partners, aangezien onze aandrijflijn is gecertificeerd voor weggebruik door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, is een certificaat geldig in alle EU-landen.

Eerdere projecten

Tractor omgebouwd met 2 motoren in parallel aangesloten voor dubbel de power, tot 150 KW

 

Een asfaltspreidmachine en wals geconverteerd van diesel naar elektrisch.

Vrachtwagen geconverteerd met dubbele motor met master slave. Wist je dat onze motoren vrijwel onderhoudsvrij zijn?

Deze op waterstof gedreven aandrijving laat de generator werken op groene energie.

 

Hilux geconverteerd en ontworpen voor de mijnbouw, waar je natuurlijk geen uitlaatgassen wilt.

Ambulance MAN omgebouwd met 2 x 90 kW elektrische aandrijflijn

 

Onze marine projecten

Waternet boot

Waternet boot

De "Pieter Kruiswijk" is een survey- en inspectievaartuig met HDPE-romp. Gebouwd voor Waternet en uitgerust met 2 complete en afzonderlijke elektrische aandrijflijnen, elk met 45 kWh IEC-gecertificeerde LFP-modules en onze 100 kW New Electric Marine-aandrijving gekoppeld aan Mercruiser-hekaandrijvingen.

 
Sleepboot

Sleepboot

De "JAN" is een sleepboot die we hebben omgebouwd voor Sleepdienst Luteijn. SI, goedgekeurd door de NBKB, dit schip is gecertificeerd tot 100 ton in combinatiegewicht en werkt dagelijks in en rond de Amsterdamse grachten. Uitgerust met een seriehybride versie van onze 100 kW New Electric Marine-aandrijving, 130 kWh aan IEC-gecertificeerde LFP-modules en een back-up generatorset van 40 kVa, kan dit schip zware taken en dubbele ploegendiensten aan.

 
ZOEV City Sleepboot

ZOEV City Sleepboot

De sleepboot "Dorus" is voor PK Waterbouw omgebouwd en ingezet voor ZOEV CITY emissievrij transport van goederen en (bouw)materialen in de grachten van Amsterdam. Uitgerust met een parallelle hybride versie van onze 100 kW New Electric Marine-aandrijving en 65 kWh IEC-gecertificeerde LFP-modules, heeft dit schip tot 5 uur autonome, volledig elektrische bediening terwijl het 100 ton door de stad duwt. Eenmaal buiten het stadscentrum schakelt hij over op diesel-hybride modus om nieuwe materialen op te pikken terwijl hij zijn batterij oplaadt.

Waar het allemaal mee begon

Wat klanten over ons zeggen

 

Klanten van New Electric uiten vaak lof over de toewijding aan kwaliteit, innovatie en milieuvriendelijkheid die het bedrijf belichaamt. Velen prijzen de naadloze overgang naar elektrische aandrijflijnen en de transformatie van diverse voertuigen en machines. De deskundigheid van het team en de certificeringsservices worden vaak genoemd als waardevolle troeven, waardoor klanten vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid en conformiteit van de geleverde producten. Het vermogen van New Electric om op maat gemaakte, duurzame energieopslagoplossingen te leveren, wordt ook positief benadrukt.

 

Klanten waarderen niet alleen de technologische excellentie, maar ook de samenwerkingsgerichte benadering, waarbij New Electric nauw samenwerkt met klanten om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Over het algemeen wordt New Electric geprezen voor het leveren van hoogwaardige, groene oplossingen die voldoen aan de verwachtingen van klanten en bijdragen aan een schonere, duurzamere toekomst.Meer weten over onze machines? Neem direct contact met ons op

Of ga naar onze contactpagina