Automotive

New Electric Jaguar XJS

Wilt u uw auto om laten
bouwen naar elektrisch?

Uw auto kan deel uitmaken van een milieubewuste toekomst en beter presteren dan haar fossiele brandstof tegenhanger! Meer snelheid, meer koppel, minder herrie en een bereik dat slechts wordt gelimiteerd door het aantal batterijen. Bovendien rijdt u een unieke auto tegen een fractie van de kosten en heeft u geen last van milieu zones.

 


New Electric Car Workshop

Auto conversies

Ongeacht het merk, topsnelheid, max koppel, lange afstand of de ideale mix , New Electric converteert uw auto naar 100% elektrisch.

Voor zwaardere voertuigen en hoge voltages kunt u bij New Electric Conversions terecht en voor laagvoltage aandrijflijnen die u zelf in kunt bouwen levert ons dochterbedrijf NLelectric u de juiste spullen.

 • Aandrijflijnen voor alle type auto’s, merken en modellen
 • Alle aandrijflijnen EU gecertificeerd en goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg
 • Plug & play pakket of New Electric doet de volledige conversie

Electric Drive Train for Cars

Koop uw elektrische aandrijflijn

De New Electric voertuig aandrijflijn kan als een complete afgestelde unit, geoptimaliseerd voor het beoogde gebruik worden geleverd. We bepalen samen met u de mechanische en elektrische specificaties.

 • Aandrijflijn geoptimaliseerd voor kracht of voor afstand
 • New Electric ondersteuning bij uw retrofit
 • TUV gecertificeerd in overeenstemming met EU regels

 

Lees verder op de aandrijflijn informatie pagina


Electric Van Fleet conversion

Voertuig vloot conversie

Heeft u een vloot busjes, vrachtwagens of andere voertuigen en wilt u deze naar elektrisch converteren omdat het goedkoper, efficiënter en duurzamer is dan de hele vloot vervangen? Wordt dan een New Electric partner en kom in aanmerking voor subsidies. Neem contact op voor meer informatie. 

 

 

 


Projecten op maat

New Electric heeft verschillende projecten die zich richten op het ombouwen van speciale voertuigen. Lees meer over onze conversie van sleepwagens en een metro onderhoudstrein op onze project pagina.

 


Wat kost een conversie ongeveer?

Wij hebben de laatste jaren diverse auto omgebouwd naar 100% elektrisch. De auto’s die wij ombouwen zijn veelal klassiekers of nuts voertuigen. Dit is omdat voor die voertuigen de investering van een conversie het meest rendeert en omdat de elektronica in de auto nog niet zo uitgebreid is. Dit maakt de integratie met de nieuwe elektrische componenten eenvoudiger.

De kosten voor de ombouw zitten voor een groot deel in de batterijen dus de keuze voor range heeft grote invloed op de prijs. Een minimale actieradius van 100 km is eigenlijk altijd haalbaar en meer range is mogelijk met meer batterijen als er ruimte is en het totaal gewicht het toelaat.

De kosten van de conversie hangen af van het gewicht van de auto en de gewenste actieradius. We onderscheiden de volgende categorieën:

 • Tot 750kg gewicht rijklaar
 • Tot 1250kg gewicht rijklaar
 • Tot 3500kg gewicht rijklaar
 • Tot 10 ton of 250pk diesel vervanging

En de volgende bereiken:

 • Stadsauto <100km
 • Standaard <200km
 • Uitgebreid <350km

Dat levert het volgende overzicht op. De genoemde prijzen zijn inclusief materiaal maar exclusief de inbouw, extra opties en BTW: 

Gewicht/Range Stadsauto Standaard Uitgebreid
< 750kg gewicht €10.000 – €15.000 €12.500 – €17.500 Niet van toepassing
< 1.250kg gewicht €20.000 – €30.000 €25.000 – €35.000 Niet van toepassing
< 3.500kg gewicht €35.000 – €50.000 €50.000 – €65.000 €60.000 – €80.000
< 10.000kg gewicht €65.000 – €80.000 €80.000 – €100.000 €120.000 –

Voor de conversie van een sportwagen moet u een gewichtsklasse hoger aanhouden dan het echte gewicht van uw auto. U krijgt dan een sterkere motor en accu’s zodat het sportieve karakter van de auto behouden blijft.

Prijzen kunnen fluctueren afhankelijk van de kosten voor materiaal en eventuele extra opties die nodig zijn of gewenst zijn.

Momenteel betaald u geen wegenbelasting op elektrische auto’s.

De RDW keuring kan alleen de eigenaar laten doen, maar we begeleiden daar natuurlijk wel in. Omdat onze aandrijflijn gecertificeerd is en het RDW weet dat New Electric de auto heeft omgebouwd, hoeft u geen problemen bij de RDW keuring te verwachten.

Subsidie regelingen voor elektrisch rijden in Nederland:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-en-milieu-innovaties/2-elektrisch-rijden/aan-de-slag/financi%C3%ABle-ondersteuning-elektrisch-rijden